Solliciteren via Skype

Skype is snel, praktisch en scheelt reistijd en –kosten. Wanneer we jouw CV- en/of sollicitatie hebben ontvangen, is het mogelijk dat we je uitnodigen voor een video-intake via Skype. Of misschien heb jij een andere reden om direct te willen solliciteren via Skype? Stuur ons dan een verzoek voor een Skype-afspraak. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Heb je al een Skype account? Weet je op welke vacature je wilt solliciteren? Vraag direct een sollicitatie via Skype aan 

Wat heb je nodig

Skypen kan via je smartphone, smartpad of computer, mits er een camera, luidsprekers en een microfoon op zijn geïnstalleerd. Gelukkig is dat op de meeste apparaten tegenwoordig het geval. Daarnaast dient de Skype-applicatie op je apparaat naar keuze te zijn geïnstalleerd. Deze kan je direct hier downloaden. Zorg dat je een goede internetverbinding hebt en dat je besturingssysteem is bijgewerkt voordat je de nieuwste versie van Skype download.

Meer hulp bij het installeren kun je hier vinden.

Wil je direct een afspraak maken voor een Skype-gesprek? Zorg dan dat we je makkelijk kunnen vinden door een eigen Skype-account aan te maken en de door jou gekozen Skypenaam in te vullen in onderstaand contactformulier.

Sollicitatietips

Bij een Skype intake-gesprek gelden eigenlijk dezelfde tips als voor een normaal sollicitatiegesprek. Zorg dat je goed bent voorbereid en gepast bent gekleed. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo vergroot je jouw kansen tijdens het solliciteren via Skype.
 1. Het juiste skype-profiel
 2. Kies een duidelijke profielnaam en profielfoto, en vul je profiel zo volledig mogelijk in.

 3. Dress to impress
 4. Kleed je net zoals je daadwerkelijk naar dit sollicitatiegesprek zou gaan.

 5. Optimale verbinding
 6. Zorg dat je op een plek zit waar de netwerkverbinding optimaal is. Kun je niet vertrouwen op je wifi? Probeer dan een vaste netwerkkabel voor betere kwaliteit.

 7. Goed in beeld
 8. Zorg voor een rustige en opgeruimde achtergrond zonder elementen die te veel afleiden. Gebruik bij voorkeur een pc of laptop waarbij je zorgt dat de camera zich op ooghoogte bevindt, zodat je recht voor de camera zit.

 9. Testing testing...
 10. Test van tevoren beeld en geluid met een vriend of vriendin met een Skype account. Ben je niet zeker van het geluid, neem dan het zekere voor het onzekere en gebruik een headset. Omgevingsgeluid kan voor afleiding zorgen tijdens het gesprek.

 11. Alles binnen handbereik
 12. Leg een kladblok, A4-tje met vragen of gesprekspunten en een pen binnen handbereik. Je kunt een glas water klaar zetten om je keel te smeren.

 13. Focus
 14. Ga op tijd achter je beeldscherm zitten en neem voor jezelf door wat je wilt bespreken. Zet je telefoon op stil, sluit onnodige programma’s af en vraag anderen in je omgeving om je niet te storen.

Let op: check direct na afloop van het gesprek of je de verbinding echt verbroken hebt, voordat je eventueel een gat in de lucht springt!
Succes.

Lees onze tips voor een goede CV en sollicitatiebrief  

Aan de slag

Nu je Skype hebt geïnstalleerd (met eventueel een persoonlijk account) en onze tips hebt gelezen en gevolgd, ben je klaar voor een Skype-gesprek. Vraag via onderstaande link een afspraak aan, dan nemen we binnen 2 à 3 werkdagen contact met je op.

Vraag een sollicitatie via Skype aan